Čajem protiv menstrualnih bolova

Gotovo se svaka žena, jednom mjesečno, bori sa strašnim menstrualnim bolovima. Svaki mjesec ista priča – ne znam što bih od bolova, ne mogu sjediti ni ležati, a sve neugodnosti još prati i nervoza. U cijelom tom cirkusu, pronašla sam lijek u različitim čajevima. Čaj je iznimno ljekovit i umirujućeg djelovanja, određene biljke djeluju na određene bolove i tegobe. U nastavku donosimo čajeve koji će vam pomoći u borbi s menstrualnim bolovima. Kako bi njihovo djelovanje bilo uspješno, potrebno ih je konzumirati barem tjedan dana prije početka mukotrpnih “ženskih dana”. Uz žličicu meda i malo limunovog soka, čak i biljni čaj biti će vrlo ukusan.

Evin čaj

Evin čaj možete pronaći u svakoj ljekarni ili ga naručiti preko interneta. Ovaj čaj sastoji se od kombinacije biljaka – cvijeta kamilice, bazge, i nevena te lista kadulje i vrkute. Idealan je za razne “ženske” tegobe jer ima protuupalno i smirujuće djelovanje. Pomaže kod grčeva, upale, mučnine i sličnih tegoba.

Čaj od kamilice

Kamilica je biljka čiji se cvijet koristi prilikom pripreme čaja. Ima vrlo umirujuće djelovanje na cijeli organizam pa se preporučuje kod menstrualnih bolova.

Vrkuta

Vrkuta je vrlo ljekovita biljka, u našim krajevima poznata je i pod nazivom Gospin plašt. Možete je pronaći u DM-u ili ljekarni.  Čaj od vrkute odličan je za menstrualne tegobe – smanjuje grčeve, pomaže kod obilnih krvarenja i bolova. Djelotvorno djeluje na policističke jajnike i neplodnost.

Čaj od cimeta

Čaj od cimeta vrlo je ljekovit, uz to i vrlo ukusan. Ima protuupalno djelovanje te pomaže kod obilnih krvarenja i bolnih ciklusa (grčeva). Njegova konzumacija također se preporučuje kod mučnine i povraćanja koje često prate PMS.

Menta

Menta je biljka koja se koristi u razne svrhe upravo jer je vrlo aromatičnog mirisa i okusa, ali i vrlo ljekovita. Čaj od mente pomaže pri opuštanju mišića i grčeva. Olakšava bol i smanjuje obilno krvarenje.