Vrlo jednostavan, a toliko ukusan kolač. Ako ste ljubitelj bundeve, ovaj recept će vas oduševiti. Tekstura kolača je vrlo meka i sočna. Priprema nije zahtjevna, potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i kalup srednje veličine. Osobno stavim više od predviđene količine bundeve i kolač ispadne još ukusniji! Bijelo brašno možete zamijeniti pirovim, bezglutenskim ili nekim drugim po vašem izboru. Poslužite ga uz popodnevnu kavu ili čaj.

Potrebni sastojci:
- 45 dag pirea od bundeve
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 250 ml ulja
- 250 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice cimeta (po izboru)
Priprema:
- Bundevu je potrebno oguliti, narezati na manje komade te ju zatim skuhati. Procijedite vodu i od nje napravite pire pomoću štapnog miksera ili blendera.
- U drugoj posudi miksajte jaja, šećer i ulje. Dodajte pire od bundeve, brašno i prašak za pecivo. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Kalup srednje veličine namastite maslacem te u njega izlijte smjesu. Pecite na 180°otprilike 45 minuta. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen.
- Gotov kolač možete posuti šećerom u prahu ili ukrasiti šlagom. U slast!