Što doručkovati? Zdravo, ukusno i gotovo u 5 minuta

Doručak je najvažniji obrok u danu, no često za njega nemamo vremena. Rijetko tko ima volje kuhati u rano jutro, stoga vam donosimo nekoliko brzinskih i vrlo jednostavnih ideja s kojima možete započeti svoj dan. Zdravo, ukusno i gotovo u 5 minuta!

Zobene pahuljice

Zobene pahuljice možete kombinirati s raznim namirnicama. Sve što je potrebno za ovaj doručak je vruća voda s kojom ćete preliti pahuljice, poklopiti ih te pustiti da upiju vodu. U svoje pahuljice možete dodati omiljeno voće ili povrće, osobno preferiram kombinaciju s bananom i šumskim voćem. Možete dodati orašaste plodove, mljeveni lan, chia sjemenke i sve na kraju zasladiti s medom.

Smoothie

Smoothie je možda i najjednostavniji doručak koji si možete pripremiti. Sve što je potrebno jest odabrati voće i ostale sastojke poput meda, badema, chia sjemenki, zobenih ili žitnih pahuljica, mlijeka ili vode. Što god volite možete ubaciti u svoj zdravi napitak.

Jogurt s pahuljicama i voćem

Jogurt je također odlična opcija za doručak. Možete ga kombinirati sa žitnim pahuljicama i omiljenim komadićima voća. Ako ste ljubitelj slatkih okusa, dodajte med. Za veći unos proteina dodajte mljeveni lan ili orašaste plodove.