Zar postoji osoba koja ne voli palačinke? Vjerojatno ne. Klasične, američke, bezglutenske, slane, slatke – ma sve su odlične. Bili intolerantni na gluten ili ne, morate probati i ovu verziju! Mekane, ukusne, a uz to i zdrave. Odličan doručak, međuobrok, desert ili pak večera. Priprema je vrlo jednostavna, umjesto heljdinog brašna možete koristiti zobeno, pirovo ili neko drugo po vašem izboru. U nastavku donosimo recept.

Potrebni sastojci:
- 250 g heljdinog brašna
- 2,5 dl zobenog mlijeka
- 2 dl mineralne vode
- Prstohvat soli
- 2 jaja
Priprema:
- U veću posudu dodajte brašno, prstohvat soli i mineralnu vodu. Sve temeljito promiješajte.
- Dodajte zobeno mlijeko, po želji šećer, med ili neko drugo sladilo.
- U posebnoj posudi izmutite jaja i dodajte ih smjesi.
- Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
- Pustite neka smjesa odstoji pola sata, a nakon toga pecite ih na “klasičan” način.
- U slast!