Idealne biljke za kupaonicu

Biljke svakom prostoru pružaju svježinu, ugodnost i nježnost. Osim što predstavljaju prekrasnu dekoraciju, također su i vrlo ljekovite. Pročišćavaju zrak, proizvode kisik i smanjuju stres. Kupaonica predstavlja prostor koji odiše svježinom i prozračnošću, a pokoja biljka će vam to i omogućiti. U nastavku donosimo popis biljaka koje vole vlagu i odlično uspjevaju u kupaonicama.

Orhideja

Idealna biljka za kupaonicu je Orhideja – tropska biljka koja voli vlagu. Ona upija vlagu stoga joj je za uspješan i zdrav potreban vlažan zrak. Nije zahtjevna pri uzdržavanju, a vašoj kupaonici pružit će boju i zelenilo. Ne voli direktan kontakt sa suncem, idealno je da je postavite na mjesto gdje je prisutno neizravno svijetlo. Ovu biljku nije potrebno često zalijevati, jednom u dva tjedna, pokoja kap vode joj je sasvim dovoljna.

Šareni kroton

Idealan izbor ako u svoju kupaonicu želite unijeti dašak boje i vedrine. Šareni kroton prepoznatljiv je po svojim prekrasnim šarenim listovima. Za uspješan rast potrebna mu je vlaga, veća količina prirodne svjetlosti i redovito zalijevanje. Ova biljka može izrasti i do 3 m u visinu ako joj omogućite prostor za rast.

Zamija

Zamija je biljka s kojom ćete postići željen osjećaj svježine u kupaonici. Prekrasni zeleni listovi učinit će vašu kupaonicu znatno ugodnijom i privlačnijom. Poznata je kao biljka koja živi vječno. Nije zahtjevna prilikom uzdržavanja, potrebno joj je prirodno svijetlo i redovito zalijevanje. Ako ju zaboravite zaliti, ne brinite, nakon što joj pružite veću količinu vode, biljka će “oživjeti”.

Bambus

Bambus je, kao i Orhideja, tropska biljka koja voli vlagu. Kupaonica je mjesto koje najviše odgovara ovoj biljci. Vrlo je jednostavan prilikom uzdržavanja, potrebno mu je svakih 2 tjedna pružiti malo vode. Postavite ga na mjesto gdje će imati dovoljno prirodne svjetlosti i vaš bambus neprestano će rasti i krasiti vaš prostor.

Kućna paprat

Paprat je vrlo popularna kućna biljka, mnogi je uzdržavaju u kupaonici jer joj gode vlažna mjesta. Bujnog je rasta i prekrasnih zelenih listova. Vašoj kupaonici pružiti će željenu svježinu i ugodnost. Vrlo je jednostavna prilikom uzgoja, potrebno joj je neizravna prirodna svjetlost i zalijevanje – svakih tjedan dana ili rjeđe.