Proljeće u vašem domu – cvijeće za svaki balkon

Proljeće je doba kada cvijeće napokon zamiriše! Svaki balkon ili malenu terasicu, uljepšat će pokoja biljka. Održavanje biljaka ne mora biti zahtjevno i naporno. U nastavku saznajte koje cvijeća ne traži pretjeranu njegu, a vašem balkonu pružit će potreban dašak zelenila i boje.

I

Fuksija

Cvijet divnih boja i još ljepšeg mirisa! Fuksija je idealna za vrtove i balkone. Gode joj sjenovita područja i viseće vaze. Rano ujutro ili kasno navečer, biljku je potrebno zaliti kako ne bi uvenula. Ne podnosi suhu zemlju, ali ni pretjerano navodnjavanje. Kod ove biljke preporučuje se prskanje vodom (sobne temperature). Kako bi vam ova biljka iznova donosila prekrasne cvjetove, potrebno je ukloniti prethodno ocvale i suhe.

Gazanija

Afrička tratinčica vašem će balkonu pružiti željenu proljetnu vibru. Potrebno joj je toplo i osunčano mjesto kako bi zdravo rasla i divno ukrasila vaš prostor. Za prekrasne cvjetove potreban joj je direktan kontakt sa suncem. Ne traži puno vode, zalijevajte je kada joj tlo presuši, u ranim jutarnjim satima. Ne podnosi niske temperature, idealno bi bilo da je u zimskom periodu njegujete u kući kako bi na proljeće ona ponovno procvala.

Nemesia

Ova biljka izgledom nalikuje na prekrasne ljubičice no cvjetovi Nemesie dolaze u više boja. Porijeklom je iz Južne Afrike, a danas se može pronaći u raznim vrtovima i okućnicama. Sve što je ovoj biljci potrebno je velika količina prirodnog svijetla i često navodnjavanje. Ne podnosi suho tlo, idealno bi bilo biljku zalijevati u ranim jutarnjim satima ili kasno uvečer. Nemesia je otporna na niske temperature, stoga ju u zimskom razdoblju možete ostaviti na balkonu.

Neven

Idealna biljka za one koji nemaju previše vremena brinuti se o navodnjavanju i održavanju cvijeta. Ovaj cvijet voli osunčana i topla područja. Vaza u kojoj raste mora imati rupice na dnu kako bi višak vode mogao izaći. Pretjerana količina vode može biljku oštetiti, Neven može nastaviti zdravo rasti i ako tlo presuši. Idealno bi bilo biljku zalijevati u ranim jutarnjim satima ili kasno uvečer.

Bakopa

Biljka sitnih prekrasnih cvjetova koji dolaze u više boja. Bakopa će vašem prostoru pružiti potrebnu svježinu i dašak boje. Nije zahtjevna pri uzdržavanju što ju čini idealnim izborom za one koji nemaju vremena brinuti se o biljci. Sve što je ovom cvijetu potrebno je viseća vaza i sunčano ili polu-sjenovito područje. Potrebno ju je zalijevati vodom sobne temperature kako bi nastavila bujno cvjetati. Osjetljiva je na sušu i mraz, stoga je u zimskom periodu održavajte u toplijem prostoru.