Jednostavan mousse od jagode

Mousse je jedan od najjednostavnijih deserata, a toliko ukusan. Bez kuhanja i pečenja, u svega 10-ak minuta možete iznenaditi najmilije zdravom slasticom. Bez glutena, 100% veganski recept. Sve što vam je potrebno je blender ili štapni mikser i nekoliko sastojaka. U nastavku donosimo recept.

Potrebni sastojci:

  • 2 limenke kokosovog mlijeka (čvrsta krema)
  • 1 vrećica zamrznutih jagoda (ako imate svježe – još bolje)
  • 1 žlica javorovog sirupa (možete koristiti i neko drugo sladilo – med, agavin sirup..)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

U blender ubacite sve sastojke i miksajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu. Prije posluživanja, mousse stavite u hladnjak na sat-dva. Na vrh možete dodati šlag ili svježe komadiće jagoda i nasjeckane orahe. U slast!