Jeste li probali slatke palačinke sa špinatom? Ako niste, obavezno probajte! Zdrave, ukusne i brzo gotove. Doručak, večera ili desert – palačinke su uvijek odličan izbor. Okus špinata ne dominira u ovim palačinkama, već im daje blagu dodatnu aromu. Prilikom pripreme možete koristiti brašno po izboru – bezglutenski mix, zobeno, pirovo, heljdino… Po potrebi dodajte još malo šećera ili nekog drugog sladila. Poslužiti ih možete s javorovim ili agavinim sirupom i omiljenim voćem. U nastavku donosimo recept. U slast!

Potrebni sastojci:
- 125 g integralnog pšeničnog brašna (možete koristiti i neko drugo)
- 1 žlica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 125 ml bademovog mlijeka
- 30 g špinata
- 1 banana
Priprema:
U veću zdjelu dodajte brašno, sodu bikarbonu, šećer, sol i cimet, sve temeljito promiješajte. U blender dodajte špinat, bananu i bademovo mlijeko. Miksajte dok ne dobijete gustu, kompaktnu smjesu, zatim ju dodajte u zdjelu sa suhim sastojcima. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka. Pecite ih na tavi s malo ulja ili maslaca. Palačinke možete poslužiti s javorovim sirupom, orasima i šumskim voćem.