Veganski mousse od avokada – 3 jednostavna recepta

Veganski mousse od avokada najbolji je izbor za desert! Gotov u svega nekoliko minuta, a preukusan. Mousse možete pripremiti u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera. U svakom slučaju, bit će kremaste strukture i neodoljivog okusa! U nastavku donosimo 3 jednostavna recepta za veganski mousse s kojim možete iznenaditi svoje najmilije.

Kremasti mousse od avokada, kokosa i jagoda

Potrebni sastojci:

  • 1 zreli avokado
  • 1 šalica kokosovog mlijeka (iz limenke, samo čvrsti dio)
  • 1 šalica jagoda (očišćenih i nasjeckanih)
  • 1 žličica limunovog soka
  • 2 do 3 žlice agavinog sirupa ili meda

Priprema:

Kokosovo mlijeko u limenci stavite u hladnjak na 24 sata kako bi se ono stvrdnulo i kako bi mogli iskoristiti čvrstu kremu. Avokado očistite i nasjeckajte ga na četvrtine. Dodajte ga u blender zajedno s kokosovom kremom, jagodama, limunovim sokom i agavinim sirupom. Po guštu možete dodati ekstrakt vanilije. Miksajte dok ne dobijete kompaktnu, kremastu smjesu. Mousse izlijte u odabrane zdjelice i stavite u hladnjak na sat vremena. Na vrh možete dodati omiljeno svježe ili zamrznuto voće, listiće kokosa ili orašaste plodove. U slast!

Čokoladni mousse od avokada i banane

Potrebni sastojci:

  • 1 zrel avokado
  • 1 veća banana
  • 2 žlice organskog kakaa
  • 1 žlica agavinog sirupa ili meda

Priprema:

Avokado očistite i nasjeckajte ga na manje komadiće. Dodajte ga u blender zajedno s bananom, organskim kakaom i agavinim sirupom.Ako je za vaš gušt mousse pregust, dodajte 1 žlicu biljnog mlijeka (bademovog, lješnjakovog, kokosovog…). Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Mousse prelijte u odabrane zdjelice i stavite u hladnjak na sat vremena. Na vrh možete dodati omiljeno bobičasto voće, orašaste plodove, šlag ili komadiće čokolade. U slast!

Čokoladni mousse od avokada i lješnjaka

Potrebni sastojci:

  • 2 veća zrela avokada
  • 4 žlice organskog kakaa
  • 4 žlice maslaca od lješnjaka
  • 2 žlice agavinog sirupa ili meda
  • 4 žličice čvrstog kokosovog mlijeka (iz limenke) ili 2 žlice lješnjakovog mlijeka

Priprema:

Avokado ogulite i nasjeckajte ga na četvrtine. Dodajte ga u blender zajedno s organskim kakaom, maslacom od lješnjaka, agavinim sirupom i kokosovim mlijekom. Umjesto maslaca od lješnjaka možete koristiti bademov ili kikiriki maslac. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine i dok vaš mousse ne dobije kremastu strukturu. Izlijte ga u odabrane zdjelice i stavite u hladnjak na sat vremena. Na vrh možete dodati komadiće omiljenog voća, orašaste plodove ili naribanu čokoladu. U slast!

Recept za osvježavajuć mousse od manga možete pronaći ovdje.