Veganska tjestenina s avokadom i brokulom

Ako ste ljubitelj tjestenine, ovaj recept će vas zasigurno oduševiti! Zelena pasta prepuna okusa visoke je nutritivne vrijednosti i ono najbolje, gotova je u 15-ak minuta. Veganska tjestenina s avokadom i brokulom idealan je lagani ručak ili pak večera. Brokula se smatra jednom od najzdravijih namirnica upravo zbog svoje visoke nutritivne vrijednosti. Bogata je antioksidansima, mineralima i vitaminima. Avokado se također ubraja među iznimno zdrave namirnice. Odličan je izvor vitamina B i C. Ova zelena pasta doista je energetska bomba kojoj definitivno nećete moći odoljeti! Količina sastojaka namijenjena je za 4 porcije. Prilikom pripreme, možete koristiti običnu ili bezglutensku tjesteninu. U nastavku donosimo recept.

Potrebni sastojci:

  • gluten-free tjestenina
  • 2 zrela (veća) avokada
  • 3 šalice cvijeta brokule
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • limunov sok
  • sol

Priprema:

Odabranu tjesteninu skuhajte prema uputama. Brokulu nasjeckajte na manje komadiće i kuhajte ju dok ona u potpunosti ne omekša. U veću posudu dodajte očišćen avokado, nasjeckan češnjak i luk. Uz pomoć štapnog miksera usitnite sastojke i miksajte dok smjesa ne postane kremasta. Dodajte limunov sok (1 cijeli limun ili više po guštu), sol i maslinovo ulje. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Smjesi pridružite skuhanu brokulu i uz pomoć štapnog miksera usitnite ju. Umak mora biti kremaste strukture. U umak dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala kako smjesa ne bi bila pregusta.

U kremast umak dodajte skuhanu tjesteninu i pustite u tavi neka se kuha na laganoj vatri još 5 minuta. Temeljito sve promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Možete dodati nekoliko listića svježeg bosiljka ili malo veganskog parmezana. U slast!