Veggie recepti

Veggie bolonjez s rezancima od tikvica

Rezanci od tikvica idealna su zamjena za klasičnu tjesteninu. Možete ih pripremiti uz pomoć običnog guljača za povrće. Jednako su ukusni sirovi ili kuhani, ako se odlučite za sirovu verziju, pomiješajte ih s pestom. Bolonjez s rezancima od tikvica idealan je ručak ili večera. Vrlo niskokaloričan obrok prepun bjelančevina i vitamina. Priprema nije zahtjevna, količinu … Nastavi čitati Veggie bolonjez s rezancima od tikvica

Hummus – namaz kojeg ćete obožavati

Hummus je namaz kojeg pretežito karakterizira slanutak. Možete ga pronaći u raznim trgovinama, no iz osobnog iskustva, preporučujem vam da napravite domaći namaz. Za domaći hummus potrebno vam je svega 10-ak minuta, nekoliko sastojaka te blender ili štapni mikser. Osim slanutka i začina, prilikom pripreme koristi se i tahini pasta. Možete kupiti već gotovu pastu … Nastavi čitati Hummus – namaz kojeg ćete obožavati

Veggie lazanje s patlidžanom

Klasične lazanje svi obožavaju, no jeste li probali varijantu bez mesa? Bili vegetarijanac ili ne, ovaj recept morate probati! Priprema nije prezahtjevna, potrebno vam je nekoliko sastojaka i nešto manje od sat vremena za pripremu. Prefine, jednostavne i vrlo zdrave. 😊 Potrebni sastojci: 3 velika patlidžana 3 glavice luka 6 češnja češnjaka 1 svježa kadulja … Nastavi čitati Veggie lazanje s patlidžanom

Veggie ćufte s umakom od paprike

Ako niste probali veggie ćufte, pravo je vrijeme! Jednostavno, prefino i zdravo. Odlična ideja za ručak, večeru ili užinu. Prilikom pripreme možete dodati začine po želji – kurkumu, crvenu papriku, čili – što god volite. Krušne mrvice možete zamijeniti bezglutenskim. Prilikom pripreme potreban vam je blender ili štapni mikser. Od navedene količine, dobiti ćete 24 … Nastavi čitati Veggie ćufte s umakom od paprike

Sve što trebaš znati o slanutku

Slanutak – slani grah, pripada porodici mahunarki. Porijeklom je iz Perzije, a danas se koristi u kulinarstvu diljem svijeta. Jedna je od osnovnih namirnica u vegetarijanskoj prehrani. Vrlo je visoke nutritivne vrijednosti i jednostavan za pripremiti. U trgovinama možete kupiti već skuhan slanutak u konzervi ili ga možete sami skuhati. Obje varijante jednako su ljekovite … Nastavi čitati Sve što trebaš znati o slanutku

Gluten-free falafel s tikvicama

Falafel je jelo slično uštipcima ili popečcima. U Izraelu se smatra nacionalnim vegetarijanskim jelom, a danas je popularan i u ostatku svijeta. Najčešće se priprema od slanutka i začinskih bilja, može se konzumirati samostalno ili dodati u tortilje, salatu i slična jela. Donosimo vam recept za falafel s tikvicama i slanutkom. Bez jaja i glutena, … Nastavi čitati Gluten-free falafel s tikvicama

Hummus od bundeve

Ako ste ljubitelj slanutka i bundeve, ovaj recept za hummus će vas zasigurno oduševiti! Hummus je veganski namaz koji se priprema od slanutka i začina. Visoke je nutritivne vrijednosti, niskokaloričan, zdrav i preukusan. Sve dobrobiti slanutka možete pročitati ovdje. Za pripremu ovog namaza potreban vam je blender ili štapni mikser. U nastavku vam donosimo dva … Nastavi čitati Hummus od bundeve

Što pripremiti od kvinoje? Nekoliko jednostavnih recepata za ručak, snack ili večeru

Kvinoja se smatra jednom od najzdravijih namirnica koju je vrlo jednostavno pripremiti. To je sjemenka koja izgledom nalikuje na žitaricu. Visoke je nutritivne vrijednosti, gluten-free i ono najbolje – slaže se uz razne namirnice. Bogata je biljnim vlaknima, antioksidansima, mineralima i vitaminima te proteinima. Potiče rad crijeva i ubrzava metabolizam. Više o ljekovitosti kvinoje možete … Nastavi čitati Što pripremiti od kvinoje? Nekoliko jednostavnih recepata za ručak, snack ili večeru

Čitamo se!